Citronmuffins

Tidigare i veckan så ställde jag mig och bakade på jobbet. Nog för att den både var gluten- och laktosfri men jag ville ändå göra en lite nyttigare variant utan vitt socker. Det var nog den sämsta morgonen att ställa sig och baka med en snart 3-åring som hade världens sämsta morgon. Hans känslor pendlade hit och dit hela tiden. Det kan inte vara lätt i hans ålder…

Hur eller hur, vi lyckades efter mycket om och men att slänga ihop citronmuffins. Sååå fräscha och så goda!

Citronmuffins cirka 6 stycken

2 ägg
1.5 dl mandelmjöl
0.5 tsk bakpulver
1/2 msk fiberhusk
kanel
rivet citronskal från en EKO citron
cirka 1 tsk agavesirap

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och agavesirap. Blanda ihop alla torra ingredienser. Skölj citronen och riv skalet fint.
Rör ihop alla ingredienser. Smörj 6 stycken formar med kokosolja (jag använde mig utav silikonformar).
Fyll formarna till hälften. In i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.