Var förberedd på att sötsuget kommer

Vi har pratat om detta tidigare. Att bli av med sitt sockersug kan vara riktigt svårt, för vissa kan det nästan kännas omöjligt!
För vissa fungerar det att äta socker en dag i veckan och för vissa så fungerar det inte alls för. Jag tillhör nog den kategorin… Att finna en balans är svårt!
Oftast så vill socker ha mer socker. Att hitta det sätt som fungerar för en själv är det bara du som kan göra. Jag står inte med några pekpinnar och säger vad som är rätt och fel. Hitta det som fungerar för dig, just din balans.

Vill man bli av med sötsuget så är mitt tips att läsa på innehållsförteckning. Vad är det egentligen i brödet eller yoghurten du äter? Oftast göms det stora mängder med socker i maten.

Men mitt stora tips är att faktiskt förbereda dig på att sötsuget kommer komma! Förr eller senare kommer det bli svårt och det du kan göra då är att vara beredd med saker du kan stoppa i dig istället. Tillexempel se till att man har avokado, rå kakao, kokosolja och honung eller agavesirap för att lätt kunna slänga ihop en chokladpudding när chokladsuget sätter in.

Berätta gärna för dina anhöriga också att du försöker sluta med det raffinerade sockret så att även de kan hjälpa dig att stå emot. Personer som tycker om dig kommer inte att bjuda dig på fika när de vet att du håller på att sluta med socker. Förhoppningsvis så kanske även sambon hakar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.