Chokladkakor med chokladfyllning

Idag blir det ofrivillig vila. Hela 7 dagar fick jag vara frisk men jag hoppas hoppas hoppas att det vänder eller att det faktiskt bara är inbillning. Teodor är förkyld igen, så risken är väl rätt hög att jag åkt på något…

Häromdagen var jag så snuskigt sugen på choklad. Valde att ställa mig och baka chokladkakor med chokladfyllning. De är nästan helt raw, utesluter man kaffet så är de 100% raw. Borde också varna för att de är farligt goda…

Chokladkakor med chokladfyllning cirka 15-20 stycken

6 stycken dadlar
4 tsk rå kakao
1/4 dl kokosflingor
cirka 2 tsk kokosolja
1 dl mandelmjöl
en knivsudd vaniljpulver
en skvätt kaffe

Choklad

1 tsk rå kakao
1 tsk kokosolja
0.5 tsk agavesirap

Börja med att mixa dadlarna till en smet. Smält kokosoljan. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör ihop alla ingredienser. Häll eventuellt i en skvätt kaffe. Rulla till bollar och platta till så det blir en liten skål i mitten. In i kylen. Gör chokladen.

Smält kokosoljan. Sikta i rå kakao och häll i agavesirap efter tycke och smak. Häll sedan i lite choklad i skålen till kakorna. In i kylen igen och låt stelna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.