Att skapa motivation

Motivation är något som vi alla vill ha, oavsett vad det handlar om. Är vi inte motiverade att göra något så blir det svårt att göra det. Motivation är inget som bara kommer, det är något vi skapar själva. Oavsett om det handlar om skoluppgifter, arbetsuppgifter, att äta bättre eller att komma igång med träningen så behöver vi berätta för oss själva varför vi behöver motivation. Vad är vårat mål? Många kan känna en press på just ordet mål.
Men för att det inte ska bli så ångestladdat så kan man sätta upp delmål.

Delmålen ska vara realistiska och ligga på en lagom nivå som ändå utmanar dig.

Och mitt i allt detta fokusera på det du vet att du är bra på och överös dig själv med positiva ord! Du är ju trots allt fantastisk!

Idag motiverar jag mig med orden: Jag förtjänar att få röra på mig, därför ska jag ta en lång promenad efter jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.