Chokladdoppade chokladbollar

Igår var det en ledig dag. Därför passade vi på att baka chokladdoppade chokladbollar. Chokladbollarna är endast sötade med dadlar och chokladen runt omkring är sötad med agavesirap (det funkar lika bra med honung). Hård knaprig choklad utanpå med mjuk choklad inuti, det säger väl rätt mycket?! Tänkte väl det!

Chokladdoppade chokladbollar cirka 12 stycken

Chokladbollar
5 dadlar
En knivsudd vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
Cirka 2 tsk kokosolja
3 tsk rå kakao
En skvätt kaffe (kan uteslutas)

Choklad
4 tsk kokosolja
Cirka 1.5 tsk agavesirap
Cirka 3.5 tsk rå kakao

Börja med att mixa dadlarna till en smet. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält kokosoljan till flytande. Blanda i de torra ingredienserna i smeten. Häll sedan på kaffe och kokosoljan. Rulla till bollar. Låt de sedan vila i kylen/frysen medans ni gör chokladen.

Smält kokosoljan. Sikta i kakao och söta med agavesirap. Smaka av hur söt ni vill ha den.

När chokladbollarna blivit kalla så ta en boll i taget och rulla i chokladen. Bör förvaras i kylen. Kan frysas in och tas fram när gäster kommer på besök eller sötsuget sätter in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.