Hallon- och blåbärscheesecake

Jag skulle kunna slösa energi på att vara arg för att jag fortfarande, efter en vecka är sjuk. Men vad tjänar det till? Jag blir inte friskare för att jag är bitter och klagar, det kunde ju alltid ha varit värre, eller hur?! Helt ärligt så blir jag ju bara på sämre humör så istället så njuter jag av att vara hemma med Teodor, gå runt i morgonrock och dricka gott kaffe ända fram tills det är mellis igen. Om energin finns så blir det nog en långsam promenad i solen.
Här har ni receptet på rawfood cheesecaken gjord på krämig hallonfyllning med blåbärstäcke!

Recept till cirka 8 bitar

Botten
1/2 dl mandlar
3 tsk rå kakao
1 tsk kokosolja
5 st dadlar

Fyllning
En dryg dl hallon
1 dl cashewnötter
1 tsk kokosolja
1 tsk agave

Topping
Ca 1 tsk chiafrön
Ca 1/2 dl blåbär

Börja med att mixa dadlarna och cashewnötterna för sig. Mixa mandlarna (det gör inget om det är lite stora bitar i den). Blanda ihop de torra ingredienserna med dadlarna. Tryck ut allt i en liten springform. Stoppa in den i frysen. Mixa cashewnötterna till en smet. Häll i hallonen och de övriga ingredienserna som ska vara i fyllningen. Häll i den i springformen och stoppa in den i frysen igen. Gör toppingen. Blanda ihop cirka 1 tsk chiafrön med cirka 1/2 dl blåbär. Rör ihop och ställ in den i kylen så den stadgar till sig lite. Ta ut kakan från frysen och smeta på toppingen på kakan och äta och njut! God kaka, fylld med vitaminer, antioxidanter och bra fett och protein. Sen att kakan är riktigt grann att titta på skadar ju inte heller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.