Hallon- och banankaka

Det är riktig sjukstuga här hemma igen och jag är mer träningssugen än någonsin. Kanske kan tyckas konstigt att man är sugen på att gå till gymmet när man ligger utslagen med både feber och förkylning i sig men jag antar att jag saknar kicken jag upplever efter träningen.
Igår gjorde jag och Teodor en hallon- och banankaka. Både enkelt, sköter i självt och väldigt god. Prova vettja!

Hallon- och banankaka cirka 12 bitar

2 dl hallon
2 mogna bananer
2.5 dl mandelmjöl
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1-1.5 msk fiberhusk

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Mosa bananerna, vispa ägg och blanda sedan samman dessa ingredienser.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och häll dem sedan i smeten. Låt smeten stå och dra till sig ett tag.
Ha i eventuellt lite mer fiberhusk om det är så att smeten är lite lös.

Jag använde mig utav en brödform som jag lade ett bakplåtspapper i. Häll i smeten och in i ugnen. Släpp ut lite luft då och då. Jag hade inne min kaka i cirka 50 minuter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.