Chokladpudding

Nu har jag fått äran att få ett barn som är helt gaaaalen i grönsaker. Medans alla barn på förskolan måste äta grönsakerna först så får Teo äta sin mat först och sedan få grönsakerna. Annars skulle han endast äta grönsaker. Det gör ju absolut inget att han gör det men då han har haft lite svårt med vikten så gör vi så här just nu. Men jag är glad att han gillar grönsaker så mycket som han gör.

Aptiten för herrn här hemma är inte så bra för tillfället, på grund utav onda kindtänder som är på G upp. Därför så lockar jag med nyttiga mellanmål iform av chokladpudding. Chokladpuddingen är gjord på avokado som är en otroligt fin fettkälla.

Chokladpuddingen passar både vuxna och barn och för den som inte vet så hade man aldrig kunnat gissa på att den innehåller avokado.
För vuxna kan man söta med honung eller agavesirap och för barn kan man söta med banan. När man sötar med banan så smakar det en aning mer banan men absolut inget som stör.

Chokladpudding 2 portioner

2 avokados
cirka 1 msk kokosolja
en halv banan eller cirka 1.5 tsk agavesirap
cirka 3 tsk rå kakao

Mixa avokadon. Smält kokosoljan. Sikta i den råa kakaon och sötningen. Smaka av hur sött ni vill ha det och häll till sist i kokosoljan. Låt vila i kylen ett tag så stelnar den och blir såå god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.