Jordnötskaka

Ber så hemskt mycket om ursäkt att receptet kommer så sent. Det har varit väldigt mycket jobb på både mitt ordinarie och mitt företag. Mina klienter är grymma!

Nu väntar ledig helg som ska fyllas med lite jobb men också vänner, familjen och skratt.

Dessa nedan har jag gjort så många gånger förut. De är fria från både gluten, laktos och raffinerat socker.

Jordnötskaka

Botten

1 dl cashewnötter
1 dl jordnötssmör  (osaltat och osötad)
1-2 tsk agavesirap (smaka av hur sött ni vill ha)

Kolasås

5 dadlar
Ca 1 tsk kokosolja
1 krm vaniljpulver

Choklad

Drygt 2 tsk kokosolja
1-2 tsk agavesirap  (jag hade 1 tsk)
Drygt 2 tsk rå kakao

Börja med att mixa 1 dl neutrala cashewnötter till ett fint nötmjöl. Blanda sedan samman jordnötssmöret och agavesirapen med nötmjölet. Klicka sedan ut allt på ett bakplåtspapper. Platta ut massan och in i frysen. Gör kolasåsen. Smält kokosoljan. Mixa dadlarna till en massa och blanda sedan samman ingredienserna. Häll till sist i vaniljpulvret. Bred ut kolasåsen på botten och stoppa in den i frysen igen.

Smält kokosoljan och häll i agavesirapen. Sikta till sist i kakaon. Häll över chokladen på kolasåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.