Rabarbermuffins

Blev helt överlycklig när jag insåg att jag faktiskt hade några rabarber kvar i frysen. Genast så tänkte jag på mina rabarbermuffins som är sådär lagom syrliga och söta i ett. Sagt och gjort så slängde jag ihop ett gäng. Dessa är både gluten- och laktosfria och fria från raffinerat socker. Man kan välja sötning efter tycke och smak och behöver inte nödvändigtvis vara sötströ som nedan. Honung eller agavesirap går lika fint det, men då får man tänka på att man inte sötar med lika mycket. Smaka av smeten hur söt ni vill ha den helt enkelt!

Trevlig helg finisar!

Rabarbermuffins cirka 3 stycken

2 ägg
1.5 msk sötströ
1 dryg krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1.5 tsk fiberhusk
1 dryg tsk kokosolja

Rabarbergömma

Cirka 1.5 dl rabarber
1/2 tsk sötströ
kardemumma
kanel

Börja med att ta bort skalet från rabarberstjälken. Skär rabarbern i småbitar och stek dem mjuka i lite kokosolja. Blanda i 1/2 tsk sötströ och blanda i lite kanel och kardemumma. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen med sötströ. Ha i vaniljpulver. Smält kokosoljan till rinnande konsistens. Blanda i oljan. Ha till sist i bakpulver, fiberhusk och sedan mandelmjöl. Fyll botten på 3 stycken formar. (Jag använde mig utav silikonformar). Klicka i en klick rabarberröra och fyll sedan på med resten av smeten. Fyll inte muffinsformarna riktigt helt.
In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, känn av med sticka.

Mina muffins blev ganska stora så jag kan tänka mig att det kanske blir 5-6 muffins om man använder sig av mindre formar.

rabarbermuffins2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.