Pepparkakor

Började veckan med ett axel- och rumppass här hemma och avslutade med 20 minuter intervaller på löpbandet. Älskar att ha gym i källaren när orken inte finns eller tiden inte riktigt går att få ihop. Då går det fort att riva av ett pass.
Idag blev det ett biceps- och ryggpass, fast på gymmet. Gick alldeles utmärkt. Älskar känslan av att känna sig stark. Gissar på att det är all extra mat som gett energi så det räcker och blir över.

Jo men visst kan man äta pepparkakor ett tag till. Dessa gjorde jag förra året, så detta recept har legat uppe på gamla bloggen men förtjänar att även finnas här. Ja, typ så goda är dem! De är fria från både gluten och laktos och innehåller inget raffinerat socker. Ni borde prova!

Pepparkakor cirka 15 stycken

25 gram laktosfritt smör
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk honung
1 tsk fiberhusk
Pepparkakskryddmix efter smak och tycke (jag hade nog i 1/2 tsk)

Sätt ugnen på 150 grader. Plocka fram smöret så att det blir rumsvarmt. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan samman med de övriga ingredienserna. Ta ut 10 stycken bollar och platta sedan ut dem på en bakplåt. In i ugnen i cirka 10-15 minuter. Se till att hålla koll på dem så att de inte bränns vid, det kan gå fort! Låt kakorna svalna så stelnar dem och blir en hård kaka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.