Energibars

Jag har gjort dessa många många många gånger förut. Jag ser alltid till att ha ett par bars hemma liggandes i frysen. De är perfekta som mellanmål när energin är lite låg eller precis innan träning om jag är hungrig. Visst finns det en masa god bars att köpa men tyvärr är de ganska dyra och ibland innehåller dem även mycket tillsatt socker. Så genom att göra egna bars så vet jag exakt vad de innehåller och sparar även lite pengar på det!

Energibars 4 stycken

2 tsk kokosolja
2.5 tsk rå kakao
5 dadlar
1 näve hackade mandlar
1 liten näve hackade cashewnötter
1 krm vaniljpulver

Mixa dadlarna. Smält kokosoljan. Hacka mandlar och cashewnötter. Blanda samman alla ingredienser, rör runt väl. Platta sedan ut smeten på ett plastfolie. In i frysen och låt de sedan stelna. Skär dem sedan i valfritt stora bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.