Chokladtryfflar

Jag har gjort chokladtryfflar så så sååå många gånger och misslyckats varenda gång. Men förra året gjorde jag dessa nedan och blev så nöjd.
Dessa är fria från både gluten, laktos och raffinerat socker. En perfekt julklapp till någon som älskar choklad.

De är dessutom så enkla att slänga ihop att man slipper julstressen.

Chokladtryfflar cirka 8 stycken

2,5-3 tsk rå kakao (ta lite mer om ni vill ha mer chokladsmak)
Cirka 7 dadlar dadlar
1 tsk kokosolja
En dryg msk kvarg (man får känna lite på hur man vill ha konsistensen och smak)

Mixa dadlarna till en dadelmassa. Ha sedan i de övriga ingredienserna. Ställ in smeten i kylen i cirka 10 minuter för att det ska bli lättare att rulla smeten till bollar.
Forma smeten till bollar i valfri storlek. Jag rullade några av mina i lakritspulver och den andra halvan i kakao. (Ett tips om ni rullar de i lakritspulver så se till att äta de direkt då chokladtryfflarna är fuktiga och efter ett tag går lakritspulvret in i tryfflarna, ser inte så kul ut helt enkelt men smakar gott). Eller varför inte testa att ha i lite lakritspulver i chokladtryfflarna. Oj oj, smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.