Lakritskola

Vaknade upp efter alldeles för få timmar, trött, grinig, kall och det enda jag egentligen ville vara att stänga av klockan och krypa ned och lägga mig igen. Men istället insåg jag vad det var för dag!
Idag är det inte bara Lucia. Utan även min och Josefs dag. Idag firar vi 11 år tillsammans! Helt galet!!! Tänk att han har velat dela 11 år av sitt liv med mig. För varje dag gör han mig till en lite bättre människa, han får alltid mig att må bra och han behåller mina fötter på jorden. Alltid så älskad!

Så ikväll väntas mys med god mat och efterrätt. (Recept kommer).

Gårdagen gick i en rasande fart, vilket ledde till att jag inte hann med att delge er receptet på dessa goda lakritskola.
Jag har gjort dessa förr och de smakar precis som de här runda lakritsfilidutterna (heter dem så)? Ja, de som det är lakritssmak utanpå med banansmak i mitten.

Ni behöver bara 2 ingredienser. Vill man lyxa till det kan man ha i en nypa salt för att få lite sälta.

Lakritskola

4 ekologiska bananer
cirka 8 tsk lakritspulver
en nypa salt

Bryt bananerna i bitar och värm dem sedan på låg värme på plattan. Rör, rör, rör och rör lite till… bananerna ska bli till en seg massa. Ha sedan i lakritspulvret och rör lite till. När smeten bildats och blivit en seg massa ta bort den från plattan och häll ut den på ett bakplåtspapper och in i frysen tills den stelnat. Ta sedan ut den och skär den i valfritt stora bitar. De bör ätas direkt då dem smälter fort. Nom nom!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.