Chokladbollar med jordnötsgömma

Äntligen första lediga dagen på 8 dagar. Kroppen behöver återhämtas och på schemat för helgen står god mat, familjemys, kampsport och yoga. Imorgon ska det även börjas julpynta och baka. Recept dyker upp imorgon!

Som lördagsgotte kan jag varmt rekommendera dessa nedan. Sötade med dadlar (vilket det absolut inte smakar) och i mitten finns en otroligt god jordnötsgömma. Fria från både gluten och raffinerat socker.

Chokladbollar med jordnötsgömma ca 6 st


5 dadlar
1 msk kokosflingor
1 msk glutenfria havregryn
1.5 tsk rå kakao
2 tsk flytande kokosolja
1/2 msk kaffe

Jordnötsgömma

Osötad och osaltad jordnötssmör

Mixa dadlarna till en smet. Smält kokosoljan. Blanda kokosflingor och havregryn. Sikta i kakaon. Rör runt!
Häll sedan i kaffe och kokosolja. Rulla ihop bollar till en form av en skål. Ställ in dem i kylen. Låt de stelna ett tag och ta sedan ut de och klicka i en liten klick jordnötssmör i skålen. Vik sedan in kanterna och rulla dem till bollar. Gör så med alla och rulla dem sedan i kokosflingor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.