Paleokladdkaka

Påbörjade denna dag med klienter följt av jobb vid datorn. Häromdagen gjorde jag en kladdkaka som är fri från både gluten, laktos och raffinerat socker. Denna blev snabbt en stor favorit!

Paleokladdkaka cirka 10 stycken

10 dadlar
2 ägg
4 msk kokosolja
4 tsk rå kakao
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk honung
en liten nypa salt

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna till en massa. Knäck i två ägg och rör runt. Smält kokosoljan och honungen tillsammans. Häll sedan i det i smeten. Rör runt!
Blanda samman alla torra ingredienser för sig och blanda sedan samman det med smeten. Blanda runt väl. Smörj formar med kokosolja. Jag använde mig utav silikonformar. Fyll formarna till hälften. In i mitten av ugnen i cirka 5-7 minuter. Det är viktigt att de fortfarande är kladdiga i mitten. Låt de svalna och frys de sedan någon timma. Plocka fram de strax innan ni ska sätta tänderna i dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.