Banan- och chokladmuffins

Det har verkligen varit en grym vecka med mycket jobb. Så duktiga klienter och man blir så stolt och glad över deras resultat, både hur de börjat må fysiskt och psykiskt. Bra jobbat!
Min egen träning har också varit på topp och under lördag och söndag har det blivit vilodagar. Kroppen behöver återhämta sig och fylla på med både mat och vila. Idag drar vi igång med en ny träningsvecka och har jag lite tur så kanske jag får ihop en lite film på lite olika träningsövningar nu i veckan.

Okej, vi fortsätter på bananmuffinstemat. Dessa med nötkräm som jag gjort tidigare blev så hiskligt goda att jag bara var tvungen att slänga i lite rå kakao istället. Så receptet är i stort sätt likadant, det enda som skiljer det åt är kakaon och nötkrämen.

Banan- och chokladmuffins cirka 10-12 stycken

1 banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
nästan 1 tsk bakpulver
en knivsudd vaniljpulver
cirka 1 tsk fiberhusk
3-4 tsk rå kakao (smaka av hur mycket chokladsmak ni vill ha)

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med at mixa bananen slät. Rör samman banansmeten med äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig. Häll i de torra ingredienserna i smeten och låt smeten vila ett tag. Tycker man inte att eden är tillräckligt söt så kan man söta med lite honung eller agavesirap. Smörj muffinsformar med kokosolja. Jag använde mig utav silikonformar. Fyll formarna till cirka hälften. In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Saftiga och goda muffins som passar både små och stora!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.