Bananmuffins med nötkräm

Vad sägs om bananmuffins med sockerfri nötkräm i mitten? Utan gluten, tillsatt socker och laktos. Dessa smakade så underbart ljuvligt att jag var tvungen att dela den sista muffisen med Teodor. Inte kunde han få hela själv…
Jag ska inte dra på det, här kommer receptet!

Bananmuffins med nötkräm cirka 10-12 stycken

1 banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
nästan 1 tsk bakpulver
lite kanel
en knivsudd vaniljpulver
cirka 1 tsk fiberhusk
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att mixa banan slät. Rör samman banansmeten med äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig.
Häll i de torra ingredienserna i smeten och degen vila ett tag. Tycker man att de inte är tillräckligt söta så kan man ha i cirka 1 tsk agavesirap eller honung. Smörj muffinsformar med lite kokosolja. Jag använde mig utav silikonformar.
Fyll formarna till cirka hälften. Klicka i en klick nötkräm. (Om man nu inte skulle vara så förtjust i nötkräm kan man helt och hållet hoppa det). Jag valde en nötkräm från Conscious chef. In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

bananmuffins_1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.