Chokladbars

Äntligen fredag! Vad passar då inte bättre än att göra chokladbars? De är enkla att göra men det krävs lite tid då det är olika lager som ska göras. Men jag lovar er, det är så värt det. Dessa smakar nötigt chokladiga och innehåller varken gluten, laktos eller tillsatt socker.  

Chokladbars cirka 6 stycken

Botten

1/2 dl havregryn

1 dl cashewnötter 

1.5 msk kokosolja

2 tsk agavesirap

Kolasås 

3 dadlar

En nypa vaniljpulver 

En liten nypa salt

1 tsk kokosolja

Topp

1 tsk agavesirap 

1.5 msk kokosolja 

Cirka 3 tsk rå kakao
Börja med att hacka 

Börja med att mixa havregryn och cashewnötter till ett mjöl. Smält kokosoljan och blanda samman det tillsammans med sirapen. Blanda väl ihop. Lägg degen i en plastfolie och platta till den till önskad storlek. In i frysen. Gör kolasåsen. 

Mixa dadlarna. Smält kokosoljan. Blanda samman alla ingredienser och plocka ut degen från frysen. Bred över kolasåsen över degen. In i frysen igen. Gör topplagret.

Smält kokosoljan. Häll i sirapen och sikta i kakao. Söta efter smak och tycke. Hacka lite nötter (hag valde mandlar) och strö över det på kolasåsen. Häll över chokladen på kakan och sätt in den återigen i frysen. Låt den stelna i någon timma.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.