Müsli

När jag växte upp (för typ 100 år sedan) fanns det i stort sett ingen vanlig müsli utan sötning. I dagens samhälle så finns det många varianter som inte innehåller något tillsatt socker. Tyvärr så är det oftast ganska dyrt. Därför väljer jag alltid att göra min egen. Det går både fort, blir billigare och jag själv får välja exakt vad jag själv vill ha i. Win-win på den!

Müsli

2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1/2 dl pumpakärnor
En näve hackade mandlar
1 msk kokosolja
2 tsk agavesirap
1/2 dl gojibär

1/2 dl sesamfrön

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka mandlarna grovt. Smält kokosoljan. Blanda samman alla ingredienser förutom gojibären. Häll till sist i kokosoljan och agavesirapen. Sprid ut allt på ett bakplåtspapper. In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Blanda runt med jämna mellanrum. Den är klar när den fått fin gyllenbrun färg! När müslin svalnat så kan man hälla i gojibär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.