Äppelpaj

Denna förkylning vägrar att ge med sig och jag är så himla träningssugen. Nu är det en vecka sedan jag tränade och jag har fortfarande halsont. Hur eller hur…
Som fredagsfika gjorde jag en äppelpaj. Det doftade gott av kanel i hela hemmet och pajen blev underbart saftig och god. Givetvis använde jag mig utav svenska äpplen. Pajen är både gluten- och laktosfri och fri från raffinerat socker. Denna gång använde jag mig utav honung men det går lika bra att använda sig utav agavesirap om man vill ha en vegan variant.

Äppelpaj cirka 4 portioner


1 dl kokosflingor
1.5 dl mandelmjöl
En knivsudd vaniljpulver
2 äpplen
25 gram laktosfritt smör (kokosolja går också bra för en vegan variant, cirka 1.5 msk kokosolja)

1 msk honung

Kanel
Kardemumma

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Riv äpplena. Blanda samman alla torra ingredienser. Fördela smöret (eller smält kokosoljan till flytande) och blanda samman med de torra ingredienserna. Blanda till sist i de rivna äpplena med smeten. Smörj en form med smör eller med kokosolja. Häll i alla ingredienser. In i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Pajen är klar när den blivit gyllenbrun.
Jag åt pajen till en klick Pro pudd vanilj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.