Mandelkakor med chokladtäcke

​Förkylningen vann över mig igen… alla dessa barnbaciller. Så fort man blivit frisk så åker man på någon ny smeta. Rätt olägligt att bli sjuk när man plockat på sig extrapass på jobbet. Ja, eller det är väl aldrig lägligt att bli sjuk… nedan hittar ni receptet till dessa mumsiga mandelkakor med chokladtäcke!

Mandelkakor cirka 10- 15 stycken

25 gram smör
1,5 dl mandelmjöl
1-1,5 tsk agavesirap
1 tsk fiberhusk
Kardemumma/kanel/vaniljpulver (jag valde att ha i lite kanel)

Sätt ugnen på 150 grader. Plocka fram smöret så att det blir rumsvarmt. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan samman med de övriga ingredienserna. Ta ut 10 stycken bollar och platta sedan ut dem på en bakplåt. In i ugnen i cirka 10-15 minuter. Se till att hålla koll på dem så att de inte bränns vid, det kan gå fort! Låt kakorna svalna så stelnar dem och blir en hårdkaka.

Stoppa in kakorna i kylen när de svalnat och gör chokladen.

Choklad

1/2 tsk agavesirap
1 tsk rå kakao
1 tsk fast kokosolja

Smält kokosoljan och blanda i de övriga ingredienserna. Smaka av hur mycket chokladsmak och hur sött ni vill ha den. Välj sedan på att doppa kakorna i chokladen eller ringla den över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.