Cheesecake med banan och jordnötssmör

Idag går jag på min ledighet. Familjemys, experimentera en massa i köket, träning för hela familjen och bara tanka energi. Något som är tacksamt att göra till helgen är denna kaka nedan. Den kräver lite förberedelser men kan lätt vara infryst tills den ska ätas, exempelvis under helgen.

Kakan smakar choklad, banan och jordnötter. Inget för den med nötallergi men förträfflig om du frågar mig!

Rawfood cheesecake med banan och jordnötssmör cirka 6 stycken

Botten
En näve mandlar
1 tsk rå kakao
4 dadlar
1 tsk kokosolja i fast form

Fyllning
1 fryst banan som är delade i skivor
1/2 dl jordnötssmör (för helt rå använd et raw jordnötssmör)
Cirka 1.5 tsk kokosolja i fast form
En nypa salt

Topplager
1.5 tsk kokosolja i fast form
Cirka 1 tsk agavesirap
2 tsk rå kakao
Eventuellt en skvätt vatten

Börja med att mixa dadlarna till en smet. Hacka mandlarna, smält kokosoljan till en mer rinnande konsistens. Blanda samman mandlarna, dadelsmeten och kokosoljan. Sikta till sist i kakaon. Fördela sedan smeten i 6 stycken muffinsformar och tryck ut smeten i botten på formarna. Sätt in dem i frysen. Gör fyllningen.

Ta ut den frysta bananen. Låt den tina ett tag så blir det lättare att mixa den. Mixa bananen.
Blanda samman bananen med jordnötssmör, kokosoljan samt salt. Ta ut formarna från frysen och fördela smeten i formarna. Lägg in formarna åter igen i frysen. Gör topplagret.

Smält koksoljan. Blanda samman kokosoljan och agavesirapen. Sikta sedan i kakaon. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av chokladen om ni vill ha den sötare. Ta ut formarna från frysen och fördela chokladen över alla kakor. In i frysen igen och låt stelna, cirka 60 minuter.

http://ensamtjejpagymmet.isilife.se/wp-content/blogs.dir/1351/files/2015/06/Chokladcheescake1.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.