Kladdkakemuffins

Något jag verkligen saknar sedan jag insåg att jag var laktosintolerant är choklad. Ljus som mörk. För att stilla mitt begär av choklad så ställde jag mig och gjorde kladdkakemuffins innan jobbet i lördags. De blev både sega och kladdiga. Helt utan gluten, laktos och tillsatt socker.

En kladdkakemuffins med en koppkaffe och chokladbegäret är stillat!

Kladdkakemuffins cirka 6 stycken

Choklad

4 msk kokosolja
3-4 msk rå kakao
cirka 3 tsk agavesirap

Börja med att smälta kokosoljan. Blanda sedan samman alla ingredienser och häll sen ut det på ett bakplåtspapper och in med den i kylen/frysen för att låta det stelna.

Kladdkakemuffins

2 ägg
1 msk agavesirap
1.5 dl mandelmjöl
4 tsk rå kakao
1/2 tsk bakpulver
1.5 tsk fiberhusk
1/2 dl kokosolja

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Visapa ihop ägg och agavesirap. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält kokosoljan. Smörj 6 stycken formar (jag använde mig utav en silikonform) med kokosolja. Häll i de torra ingredienserna i smeten och blanda väl. Fyll sedan upp formarna med smet till ungefär hälften.

Ta ut chokladen ut kylen/frysen. Bryt sönder chokladen till bitar och stoppa ned dem i muffinsen. In i ugnen i cirka 15 minuter.

kladdkakemuffins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.