4 tips på att öka effektiviteten

Jag får ofta väldigt många kommenterar om hur jag hinner med allting i min vardag. Jag har aldrig haft endast ett jobb, jag har ofta studerat samtidigt som jag har jobbat samtidigt som jag både har tävlingssatsat och haft familj och vänner som jag ska hinna umgås med.
Jag ska verkligen inte sticka under stolen med att det periodvis varit väldigt tufft. Många gånger som jag känt att jag varit nära på att gå in i väggen.

Men jag har lärt mig under loppets gång vilka varningssignaler jag ska lyssna på. Men framförallt så har jag lärt mig hur jag ska vara effektiv när det väl krävs. Något som är jätteviktigt när man jobbar så mycket hemifrån som jag gör. Om jag faktiskt är effektiv när jag väl ska jobba så kan jag slappna av och göra sådant som får mig till att bara vara, ladda och fylla på med ny energi.

Jag har satt upp en regel att aldrig jobba när jag är med Teodor. Är jag hemma med Teo så är jag hemma med honom och inte jobbar. Annars tror jag det är lätt att blanda ihop privatliv med jobb när man jobbar mycket hemifrån. När jag däremot är själv hemma och jobbar så kan man vissa dagar känna att man hellre vill gå och lägga sig en stund, eller ligga och läsa en bok eller ta en långpromenad med Tudor.
Att göra annat som inte är lika roligt, som att skicka fakturor. (Jag vet, jag borde tycka det är jättekul, men det är det inte).

För att öka effektiviteten är det för mig viktigt att veta vad jag behöver göra när jag väl ska jobba. Jag har alltid en lista i min telefon som jag uppdaterar med saker som jag ska göras.
Det kan vara att baka, skriva inlägg, lägga upp träningsschema till pt-kunder, skapa kostschema för kostklienter, marknadsföra mig eller att skicka fakturor…

Med en lista i telefonen så blir det mycket tydligare vad som ska göras. Då är det bara att beta av punkt efter punkt. Tydligt och klart!

Jo men det är klart att det är skönt och gå i myskläder en hel dag och med handen på hjärtat så händer det. Däremot så händer det inte de dagar som jag känner mig trött och sliten och egentligen bara vill gå och lägga mig. De dagar klär jag på mig ordentliga kläder som jag känner mig bekväm och snygg i. Sedan sätter jag mig och jobbar. Allt för att lura kroppen från att lägga sig i sängen.

Visst känns det lyxigt att sitta i soffan med tv:n på och med datorn i knät… men det är aldrig något jag gör. Så mitt tips är att faktiskt skaffa en liten kontorsdel där du alltid sitter och jobbar och stänger av tv:n eller radion, det som stör koncentrationen på det du egentligen ska göra.

Så sammanfattningsvis

– Gör en lista på vad som ska göras
– Stäng av tv:n, lägg ifrån dig telefonen, stäng av radion. Ta bort allt som stör
– Ta på dig ordentliga kläder
– Skapa dig en kontorsdel där du alltid sitter och jobbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.