Nötbitar med choklad

Om jag säger jordnötssmör, cashewnötter och choklad, vad säger ni då?! Jag höll, helt seriöst på att avlida så goda dessa blev. Sonen ville bara ha mer och mer. Chokladen är sötade med agavesirap men honung skulle gå lika bra.
Kakan innehåller fina fetter, dels från cashewnötterna men också från kokosoljan. Använder man sig utav rå kakao så får man även i sig fina antioxidanter.

Tveka inte på att prova, perfekt till helgens godis!

Nötbitar med choklad

Botten

1 dl cashewnötter
1 dl jordnötssmör (osaltat och osötad)
1-2 tsk agavesirap (smaka av hur sött ni vill ha)

Kolasås

5 dadlar
Cirka 1 tsk kokosolja
1 krm vaniljpulver

Choklad

Drygt 2 tsk kokosolja
1-2 tsk agavesirap. Jag hade 1 tsk (smaka er av hur söt choklad ni vill ha)
Drygt 2 tsk rå kakao

Börja med att mixa 1 dl neutrala cashewnötter till ett fint nötmjöl. Blanda sedan samman jordnötssmöret och agavesirapen med nötmjölet. Klicka sedan ut allt på ett bakplåtspapper. Platta ut massan och in i frysen. Gör kolasåsen.

Smält kokosoljan. Mixa dadlarna till en massa och blanda sedan samma ingredienserna. Häll till sist i vaniljpulvret. Bred ut kolasåsen på botten och stoppa in den i frysen igen.

Smält kokosoljan och häll i agavesirapen. Sikta till sist i kakaon. Häll över chokladen på kolasåsen.

notkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.