Fröknäcke

Vaknade upp trött imorse då det blev så sent igårkväll. Satt och jobbade lite för länge men det är verkligen lätt att tiden springer iväg när man har ett jobb man verkligen gillar.
Imorgon står det fisksoppa på menyn. Älskar att äta soppa nu när både kylan och mörkret börjar smyga sig på. Recept på fisksoppan kommer i dagarna. Men till det så har jag gjort ett knäckebröd gjort på olika fröer. Både glutenfritt, vegansk och laktosfritt. Man skulle kunna äta endast det för så gott är det.

Fröknäcke

1,5 msk fiberhusk
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl krossade linfrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2,5 msk mandelmjöl
3 krm salt
0,75 sesamfrön
4 dl vatten
flingsalt

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman alla fröer. Häll i fiberhusk, mandelmjöl och salt. Häll till sist i vattnet och rör runt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Bred sedan på smeten på en bakplåtsklädd plåt. Här är det viktigt att ni få smeten så tunn som möjligt. Strö på lite flingsalt och skjut sedan in i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
Det blev 1,5 plåt ungefär men jag har en rätt liten ugn.

froknackde1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.