Chokladmuffins

Jag kan knappt tro att det är sant. Hemsidan har legat uppe ett tag men det är först nu som jag delger er att den finns. Som jag längtat att få berätta om den nya sidan. Jag började gårdagen med att ha en pt-kund följt av att sitta det sista med hemsidan. Det är så att jag får nypa mig i armen när jag tänker efter hur långt jag faktiskt har kommit.

Igår gjorde jag även chokladmuffins tillsammans med Teodor. De är både laktos- och glutenfria och fria från tillsatt socker.
Muffinsen är enkla att göra och smakar så där chokladigt goda. Kanske något till helgens fika?

Chokladmuffins cirka 6 stycken

2 ägg
1.5 tsk fiberhusk
4 rågade tsk rå kakao
1 dl mandelmjöl
0.5 tsk bakpulver
2 tsk kokosolja
en liten nypa salt
1,5-2 msk agavesirap

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda ägg och agavesirap. Smält kokosoljan. Blanda de torra ingredienserna för sig. Häll sedan i det tillsammans med smeten. Blanda väl. Häll i en skvätt mjölk och låt smeten stå och vila lite. Smörj silikonformar med lite kokosolja. Fyll formarna till ungefär hälften. Håll koll på dem och ta ut dem efter cirka 15 minuter.

Chokladtopping

1 tsk agavesirap
1.5 tsk kokosolja
2 tsk rå kakao

Smält kokosoljan. Blanda sedan i agavesirap och rå kakao. Smaka av hur söt ni vill ha den. Själv valde jag att inte ha den för söt. Bred ut chokladen tunt på ett bakplåtspapper och in i frysen. Toppa sedan muffinsen med chokladen.

chokladmuffinsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.